Owady w samochodzie - zdjęcie [Jest tu jakiś entomolog?]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szymek10
    Classic
    • 2017
    • 0

Kolejny raz byłem z Roberta. Wszystko nadal idealnie. Miła fachowa obsługa w atmosferze zrozumienia dla gawędziarstwa zainteresowanego swoim samochodem. Tym razem oprócz przeglądu zrobione zostały sławetne w BXE panewki. Przebieg niewielki bo 55 500 km. Ale czego się nie robi dla spokoju. Wyciągnięte były w idealnym stanie, były to KS-ty. Zostały włożone nowe Glyco sputter i nowe śruby. Cała operacja poprzedzona płukanką LM. Wszystko wykonane przez Roberta bardzo sprawnie ze starannością i zachowaniem czystości.
    Przy okazji miałem sposobność popatrzeć na składanie silnika 1.8 TSI. Byłem pod wrażeniem dokładności. Wcześniej naprawę z powodzeniem takiego silnika (po przeskoczeniu rozrządu oraz przy okazji poszerzenie pierścieni olejowych) robił u Roberta mój zięć. Tak więc byłem szczególnie zainteresowany składaniem takiego silnika.
  • Szymek10
    Classic
    • 2014
    • 3

Witam!

Potrzebuję pomocy w nietypowym problemie - od jakiegoś czasu w mojej O1 pojawiają się owady jak na zdjęciu. Zawsze lokalizuje je na przedniej lub bocznej szybie (ze zrozumiałych względów). Czy spotkał się już ktoś z takim problemem? Gdzie w samochodzie szukać źródła? Jak je wytępić? Nie jest to oczywiście jakaś plaga, nigdy nie widziałem 2 na raz i zauważam je średnio raz na 3/4 dni. Dodam, że za każdym razem delikwent ląduje albo za oknem albo kończy swój żywot tak więc to nie są te same osobniki .

Z góry dzięki za podpowiedzi!

Komentarz

• pekool
      Rider
      • 2012
      • 321
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Szymek10, ten owad to złotook, czesto mozna go spotkac w domach, mieszkaniach. Pewnie trzymasz auto w ogrzewanym garazu. Kup sobie jakas zawieszke owadobojcza i powies w samochodzie powinno pomoc
      pekool

Komentarz

• Szymek10
        Classic
        • 2014
        • 3

Zaiste! Dzięki. Będę próbował tępić szkodnika.

Komentarz

• crazykoko
          Ambiente
          • 2014
          • 140

Niech Cię ręka boska broni tępić to pożyteczne stworzenie. Należy wygnać z auta, a nie zabijać Dzięki tym owadom mamy więcej owoców w sadach

A na garnku tak jak drut napisane było MJUT

Komentarz

Pracuję...